OBJAVITE

život i djelo posljednjeg vjerovjesnika

Kategorija

Osnovne informacije

Cijena

35 KM

Stanje

Novo

Objavljeno

Prije 19 dana

Zamjena

Nije moguća zamjena za ovaj artikal

Brend

Detaljne informacije

Vrsta
Religija
Jezik
Domaći
Broj stranica
1114
Za
Generalno
Autor(i)
Dr. Alija Muhammed es-Sallabi
Godina izdanja
2012
Izdavač
Stichting Hidžra

Ostale informacije

Vrsta oglasa
Prodaja
Datum objave
PIK ID
3324900
Broj pregleda
251

Dostupnost, plaćanje i dostava

Dostupnost
Svugdje
Način plaćanja
Po dogovoru
život i djelo posljednjeg vjerovjesnika
Podijeli na FacebookuKratki opis

Novo u prodaji

Detaljni opis

Ova knjiga se bavi istraživanjem i analizom događaja vezanih za život posljednjeg Božijeg vjerovjesnika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem. Stoga govori o stanju čovječanstva prije pojave Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, i o vladajućim civilizacijama, političkim, ekonomskim, društvenim i moralnim prilikama toga doba, te o bitnim događajima koji su se odigrali prije Vjerovjesnikovog rođenja.
Ova knjiga govori o spuštanju objave, etapama da've, ideološkoj, moralnoj, ibadetskoj izgradnji u mekanskom periodu da've. Govori o metodama kojima su se služili mušrici u borbi protiv islamske da've, o hidžri u Abesiniju, počasti Israa i Mi'radža, obilasku plemena s ciljem da'veta, vjesnicima hajra i zracima svjetla iz Jesriba, vjerovjesnikovoj hidžri. Knjiga zaustavlja čitaoca kod događaja da bi iz njih naučio lekcije i izvukao pouke, kako bi se time okoristili muslimani u našem savremenom dobu.
Također, knjiga govori o Vjerovjesnikovom, sallallahu alejhi ve sellem, životu od momenta ulaska u Medinu pa do smrti. Objašnjava Vjerovjesnikovu metodologiju učvršćivanja stubova zajednice i odgajanja društva, sredstvima izgradnje države, i borbi protiv njenih vanjskih i unutrašnjih neprijatelja. Bavio sam se u ovom djelu Vjerovjesnikovom, sallallahu alejhi ve sellem, doktrinom upravljanja društvom, njegovim ugovorima sa sljedbenicima Knjige, koji su zapisani u dokumentu, kao i sa njegovim džihadskim pokretom, te načinima na koje je rješavao ekonomske probleme i razvio kod muslimana visoko shvatanje ove vjere, koja je došla da spasi čovječanstvo iz dubokih tmina idolopoklonstva i odbacivanja šerijata Mudrog i Uzvišenog.


Tel. 061-690-326