Posjetite Pik.ba blog
Četiri godine sa Vama!
Prodaje
Korisnik je verifikovao telefon i email.
Zelena zlatna medalja
Za više od 150 transakcija
Korisnik je beta tester nove verzije PIK.ba!

Opcije

Curokotovo ulje --- EGIPATSKO,SAUDIJSKO,ALZIRSKO -- Ulje curekota....

PIK ID: 4409406

Cijena

Po dogovoru


Informacije

Stanje
Novo

Kategorija

Zamjena
Ne


Artikal

Vrsta oglasa
Prodaja

Pik ID

Datum objave

Broj pregleda
573


Lokacija korisnika i dostupnost artikla

Kanton / Regija

Grad / Naselje / Mjesto

Dostupnost artikla
Svugdje


Novo
Curokotovo ulje --- EGIPATSKO,SAUDIJSKO,ALZIRSKO -- Ulje curekota, čurekotovo ulje, čurokotovo ulje
Klikni da vidiš ostale slike.

Detaljne informacije

Kratki opis

8KM,10KM,15KM,20KM,30KM

Detaljni opis

CUROKOTOVO ULJE -ORIGINAL

Cijene:

0.50 l iznosi 30.00 KM
0,250 l iznosi 20.00 KM
0.125 l iznosi od 12.00 do 15.00 KM
0.060 l iznosi 8.00 DO 10.00KM
061689441

Specijalni popust za trgovce!

Cjene na veliko su niže.


Rekao je Poslanik, Muhammed, sall A L L A H u alejhi ve sellem: ''U čurekotu je

lijek od svake bolesti, osim od "sama" (smrti)''. (Buharija)

ULJE ČUREKOTA (CRNJIKA), Nigella Sativa 100%

Indikacije:


1. Probavne tegobe i nadimanje usljed nedovoljnog lučenja žuči, pospješuje lučenje mokraćne kiseline (u liječenju uloga,oslabljenja funkcija jetre, migrena, jačanje vitalnosti organizma, posebno u bolesnim i rekonvalescentnim stanjima, protiv upala, poboljšanje probave i apetita, pospješuje znojenje i obara tjelesnu temperaturu, protiv proljeva, odstranjuje gliste, protiv bakterijskih, gljivičnih i virusnih oboljenja, liječenje glavobolje, hipotenziv, protiv krvarenja (epistaksa i hemofilija), protiv kanceroznih oboljenja, oboljenja trakavice, smanjuje nivo šečera u krvi, diuretik, pospješuje lučenje mlijeka kod dojilja, reguliše hormone rasta, liječenje nekontrolisanog mokrenja, liječenje čira želudca i dvanaestnjaka, za snižavanje holesterola u krvi, afrodizijak.

Način korištenja:

Petnaest minuta prije doručka i večere, uzeti malu kašiku ulja čurekota, zatim popiti pola čaše vode u kojoj je rastopljena velika kašika čistog meda.


2. Liječenje upala nosnih šupljina, ekspektorant, liječenje suhog kašlja, liječenja bronhijalne astme i gripe.

Način korištenja:

a) Namaže se unutrašnjost nozdrva uljem čurekota, zatim se jako uzdahne, potom se izbacuje šlajm na usta.

b) Stavlja se velika kašika čurekota u čašu prethodno ključale vode, potom se para inhalira.

c) Petnaest minuta prije doručka i večere, uzeti malu kašiku ulja čurekota, zatim popiti pola čaše vode u kojoj je rastopljena velika kašika čistog meda

3. U liječenju: tinije stopala i noktiju, psorijaze, ekcema, lišaja i reumatizma.

a) Namaže se oboljelo područje uljem čurekota.

b) Petnaest minuta prije doručka i večere, uzeti malu kašiku ulja čurekota, zatim popiti pola čaše vode u kojoj je rastopljena velika kašika čistog meda.


LIJEČENJE SRČANIH TEGOBA I ZAČEPLJENIH KRVNIH SUDOVA:

Pola čajne kašike ulja čurekota pomiješajte sa bilo kojim toplim napitkom i uzimajte u jutarnjim satima. Lijek djeluje na način da prevodi nataložene masnoće u tečno stanje i povećava propusnu moć vena i arterija.

LIJEČENJE PROLIVA Čajnu kašiku ulja čurekota uspite u čašu jogurta i promješajte. Ovu smjesu uzimajte dvaput dnevno sve dok simptomi proliva ne nestanu.

LIJEČENJE GUBITKA KOSE I PRERANE SJEDOĆE Istrljajte tjeme limunovim sokom, pričekajte 15 minuta, a zatim šamponirajte, isperite i osušite kosu. Nakon toga namažite tjeme uljem čurekota. Ponavljajte postupak nekoliko sedmica.

SUHI KAšALJ Uspite čajnu kašiku ulja čurekota u kafu i uzimajte dva puta dnevno. Masirajte prsa i leđa uljem čurekota.

OČNE BOLESTI I OšTEĆENJA VIDA Pola sata prije spavanja namažite kapke i kožu oko očiju uljem čurekota. Poželjno je da paralelno sa mazanjem pijete i smjesu koja se sastoji od jedne čajne kašike čurekotovog ulja pomiješane sa jednom čašom soka od mrkve. Rezultati bi trebali biti vidljivi u roku od mjesec dana.


POMANJKANJE KONCENTRACIJE, DEPRESIJE, NERVOZE I HRONIČNOG UMORAOsnovna terapija, 25 kapi ulja tri puta dnevno, efikasno pomaže kod navedenih stanja na način da poboljšava opće zdravstveno stanje organizma.

FACIJALNA PARALIZA I TETANUS Udisanje isparenja nastalih usipanjem ulja čurekota u ključalu vodu, pomaže kod facijalne paralize i tetanusa, kao i kod otklanjanja njihovih uzroka.

GRIPA I ZAČEPLJENJE NOSA Ukapavanjem tri – četiri kapi ulja čurekota u nozdrve pomaže kod gripe i glavobolje uzrokovane prehladom.

ZUBOBOLJA Uspite pola čajne kašike ulja čurekota u toplu vodu i sa dobijenom smjesom isperite usta, a zatim nakapajte ulje na bolni zub. Ovaj postupak efikasno ublažava zubobolju.

UPOZORENJE:

Zabranjeno je uzimati ulje čurekota bolesnicima sa transplantiranim organima i trudnicama. Doza za djecu je pola od navedene količine. Konsultovati se sa ljekarom kod težih oboljenja.
EFEKTI I NAČIN UPOTREBE:

Sjeme čurekota je neškodljivo i efikasno i može ga koristiti skoro svako. Njegovi efekti se postižu kroz ustrajnu upotrebu. Ukoliko se upotrebljava na odgovarajuči način i uz ispravno doziranje, neće izazvati bilo kakve iritacije, niti neželjene popratne efekte. Sjeme čurekota se može koristiti u liječenju Diabetes Mellitus-a i dijabetisa uzrokovanog alergijom, ali je preporučljivo da se tretman odvija pod kontrolom ljekara, jer derivati čurekota spuštaju nivo šećera u krvi.Nazad na vrh