Posjetite Pik.ba blog
Četiri godine sa Vama!
Prodaje
Korisnik je verifikovao telefon i email.
Plava srebrna medalja
Za više od 20 transakcija
Korisnik je beta tester nove verzije PIK.ba!

Opcije

URX - zdravlje mokračnih kanala

PIK ID: 500588

Cijena

65 KM


Informacije

Stanje
Novo

Kategorija

Zamjena
Ne

Brend


Artikal

Vrsta oglasa
Prodaja

Pik ID

Datum objave

Broj pregleda
369


Lokacija korisnika i dostupnost artikla

Kanton / Regija

Grad / Naselje / Mjesto

Dostupnost artikla
Svugdje


Novo
URX - zdravlje mokračnih kanala
Klikni da vidiš ostale slike.

Detaljne informacije

Kratki opis

Najbolji preparat za zdravlje mokračnih puteva - urinarnog trakta

Detaljni opis

Za sve dodatne informacije posjetite http://zdravlje.deela.ba ili se javite na dzeloja@gmail.com, 061/252-257    


Pod mokračnim sistemom podrazumevamo sistem organa za izlučivanje mokrače u koje spadaju: bubrezi, ureteri (mokračni kanali) koji ih povezuju sa bešikom, bešika i uretra (izvodni kanal).


Kod zdravih osoba urinarni trakt ne sadrži štetne mikroorganizme, ili tek u toliko malom broju da oni pod normalnim uslovima ne izazivaju bolest. Međutim, i u takvim slučajevima mogu nastati infekcije, kada mikroorganizmi dospjevaju u mokračne puteve nošeni cirkulacijom krvi, ili putem uzlaznih infekcija, koje su po broju slučajeva od pređašnjih znatno češće. Zavisno od dijela sistema u kojem je infekcija nastala, govori se o donjim ili gornjim urinarnim infekcijama. Njihovom nastanku najčešće doprinose bakterije, a i među njima po učestalosti izrazito prednjače infekcije izazvane bakterijama Escherichia coli, koje pod normalnim okolnostima obitavaju u crijevnom traktu. U starosnoj dobi između 25–50 godina bakterijske infekcije su pedeset puta učestalije kod žena, nego kod muškaraca. A to proizilazi prvenstveno iz njihove anatomske građe, pošto se kod žena uretra nalazi blizu čmara, a i njena dužina (oko 4 cm) je znatno kraća, nego kod muškaraca (oko 20 cm), pa zato i mikroorganizmi lakše mogu dospjeti u urinarni sistem. Čest uzrok infekcija je još i neodgovarajuće odjevanje, naročito pri hladnijim vremenskim uslovima. Smanjivanje tjelesne temperature naime dovodi do slabljenja cirkulacije, a to olakšava i „posao” uljeza.

Na sreću, infekcije urinarnog trakta se uz odgovarajuću pažnju relativno lako mogu preduprediti, a tome i Vi sami možete znatno doprinijeti, ako se držite nekoliko jednostavnih, općih „pravila”:
  • Uvek pijte dovoljno tečnosti! To doprinosi dovoljnom pročišćavanju mokračnog sistema, a otežava i nastanjivanje štetnih bakterija.

  • Kod pojave nadražaja za mokrenjem što prije krenite na toalet. Zadržavanje mokrače pogoduje razmnožavanju bakterija koje se eventualno skrivaju u mokračnim putevima.

  • Vodite računa da se oblačite u skladu sa vremenskim prilikama!

  • Izbegavajte sjedenje na hladnoj podlozi (kamenu, klupi itd.).

  • Na plaži vodite računa da se nakon plivanja odmah obrišete i obučete nešto suho.Srećom, danas su već dostupni i preparati izvanrednog kvaliteta, čiji aktivni sastojci služe za izrazitu zaštitu mokračnih puteva. U tom smislu naš najnoviji preparat URX je upravo razvijen da bi pokrio prazninu na tom planu, pošto u paleti proizvoda CaliVite do sada nije bilo preparata ovakvog dejstva.

Zahvaljujući kombinaciji svojih aktivnih sastojaka ovaj proizvod može pružiti višestruku podršku Vašem urinarnom traktu:


D-manoza je prost šećer monomer heksozne serije ugljenih hidrata, koji se u organizmu ne pretvara u glikogen, već se takoreći u potpunosti izlučuje kroz bubrege. Izuzetna osobina ovog šećera jeste da su njegovi molekuli u stanju da vežu one segmente bakterija E.coli, kojim se one priljepljuju za zidove urinarnog trakta, i na taj način, ih „prikivajući” uz sebe odstranjuju iz organizma.

Brusnica (Vaccinium macrocarpon) je jedna od najpopularnijih ljekovitih biljaka koje se koriste za zaštitu mokračnih puteva. Ona osim što spriječava prijanjanje bakterija za zidove mokračne bešike, može povoljno uticati i na pH-vrijednost mokrače, doprinoseći time očuvanju zdravlja mokračnih puteva.

Kopriva (Urtica dioica) je od davnina poznato diuretičko sredstvo. Zahvaljujući blagom diuretičkom svojstvu listova i sjemenja može da pomogne u očuvanju zdravlja bubrega i zdravom funkcionisanju donjeg dijela urinarnog trakta, dok se ljekoviti sastojci njenog korijena mogu koristiti kod dobroćudnih povećanja prostate.

Breza zahvaljujući svojim listovima koji su bogati flavonoidima takođe je blagi diuretik, a zbog sadržaja diosfenola je i dobar antseptik.

Preparat osim toga sadrži i ekstrakt biljke potočarke (Nasturtium officinale), kao ivitamin C.

Preporučujemo ga svima koji osjećaju da su podložni prehladama, ili redovno posjećuju javna kupališta, odnosno svima onima koji očuvanje zdravlja urinarnog trakta smatraju važnim.Nazad na vrh